Wie is Marjo?

Ik ben uitvaartbegeleider vanuit de overtuiging dat goed afscheid nemen onontbeerlijk is.

Een mooie uitvaart is immers het laatste dat je de overledene kunt geven. Als je daar met volle tevredenheid op terug kunt kijken, zal dat helpen bij het rouwproces.
Wilt u mij de uitvaart van uw dierbare laten verzorgen? Dat doe ik met oprechte aandacht voor u en de andere nabestaanden, maar ook met aandacht voor de overledene. Ik denk in mogelijkheden in plaats van in beperkingen en hecht waarde aan details.

Samen met u, wil ik de uitvaart van uw dierbare zo mooi en persoonlijk mogelijk maken.

Mag ik uw zorgen uit handen nemen, als het moment daar is?

In geval van overlijden kunt u mij dag en nacht bellen op 06 127 090 31.

In andere gevallen liever overdag bellen, of mailen naar info@uithandenuitvaart.nl

Hoe het allemaal begon

Toen mijn jongste broer overleed door zelfdoding was dat een grote schok voor ons als familie. Verbijstering, ongeloof en verdriet. Als familie deelden we dat met elkaar, dat voelde fijn. We waren heel hecht in die dagen na het overlijden, leefden in een soort ‘bubbel’. Het verdriet verbond ons.
Als vanzelf nam ik diverse taken op me rond de begrafenis. Samen met de voorganger heb ik de liturgie voor de afscheidsdienst in elkaar gezet. En ik vond het heel belangrijk dat de uitvaart goed zou voelen voor zowel ons, als broers en zussen, als voor mijn ouders. Maar vooral ook dat het paste bij hoe mijn broer was. 

Dat ik hier later mijn beroep van zou maken, daar had ik toen nog geen idee van. Maar ik vermoed dat het daar wel begonnen is…

Meer over Marjo

Ik ben geboren en opgegroeid in Bleiswijk, maar heb ook 11 jaar in Rotterdam gewoond. Mijn vader had een eigen bedrijf en mijn moeder hielp hem daarbij. Daarnaast had zij de zorg voor 5 kinderen en een huishouden. Inmiddels ben ik alweer 22 jaar terug in Bleiswijk. Ik ben getrouwd met Mark en samen hebben wij drie volwassen kinderen.

Na het behalen van mijn Schoevers diploma heb ik jarenlang gewerkt als secretaresse en communicatiemedewerker. Toen het werk mij geen voldoening meer gaf ben ik er vrijwilligerswerk naast gaan doen bij een woon-zorgcentrum in mijn buurt. Iets later ben ik ook trouwambtenaar geworden; zorgen voor een persoonlijk verhaal en een passende ceremonie, dat gaf mij pas voldoening!

Ondanks dat mijn leven nu zinvoller was, bleef de onvrede over mijn werk. Eigenlijk wist ik wel wat ik wilde gaan doen, maar het duurde nog een tijd voordat ik de stap durfde te wagen. Uiteindelijk heb ik de de knoop doorgehakt en ben ik de opleiding tot uitvaartbegeleider gaan volgen bij Meander in Zwolle. Daar heb ik niet alleen heel veel over uitvaarten geleerd, maar ook mezelf beter leren kennen en bijzondere vriendschappen opgedaan.

Meer weten? Ga naar ‘Over Uit Handen‘.

Afscheid nemen is het moeilijkste in je leven. Je leert het eigenlijk nooit.
(Toon Hermans)

Email ons

Stuur ons een email en we komen zo snel mogelijk bij u terug!

Niet leesbaar? Vernieuw tekst. captcha txt