Online condoleance

Een online condoleanceregister is een mooie en veilige manier om nabestaanden te kunnen condoleren. Familie, vrienden, buren, kennissen en collega’s krijgen op deze manier de kans om hun medeleven te betuigen. Dit kan nabestaanden veel steun geven.

Een online condoleance kan heel waardevol zijn. Er kunnen bijvoorbeeld berichtjes, herinneringen of gedichtjes worden geplaatst. Maar ook foto’s kunnen worden toegevoegd. Daarnaast werkt het gemakkelijk en is het achterlaten van een berichtje zeer laagdrempelig.

"Soms stromen de herinneringen, samen met verlangen, in tientallen kleine glinsteringen ineens over je wangen."
(Martin Gijzemijter)

Waarom online condoleren?

Tijdens een uitvaart is er vaak niet veel tijd om nabestaanden te kunnen condoleren. Bij een online condoleance heeft men echt de tijd om de juiste woorden te vinden. Dit kan op ieder moment, in alle rust. Hierdoor ontstaan vaak erg mooie berichten, soms uit onverwachte hoek. Een verzameling van deze berichten, gedichtjes, anekdotes en foto’s zorgt voor een waardig document van de overledene. 

Hoe werkt een online condoleance?

Als u gebruik wilt maken van een online condoleance-register kan Uit Handen Uitvaartbegeleiding een gedenkplaats voor u aanmaken bij Memori. Ik verwerk de rouwkaart en de uitvaartgegevens in uw register. Ook kan ik eventueel foto’s plaatsen. Vervolgens krijgt u van mij een inlogcode waarmee u kunt inloggen op het aangemaakte register. U kunt hier zelf alles bekijken en aanpassen.

Toegang tot de gedenkplaats

Een online gedenkplaats kan openbaar zijn, maar dat hoeft niet. Bij een openbaar register kunnen nabestaanden en belangstellenden op de website van Memori zoeken op naam. Daarna kunnen zij iets plaatsen in het betreffende condoleanceregister. Bij een besloten gedenkplaats hoort een code. Deze code kunt u delen. In dat geval kunt u zelf beslissen wie toegang krijgt tot het online condoleanceregister. U kunt de code bijvoorbeeld in de rouwkaart vermelden. Met de code kunnen de betreffende familieleden, vrienden en kennissen inloggen en een bericht achterlaten. Anoniem een bericht achterlaten is eventueel ook mogelijk.

Een herinnering voor altijd

Van de online gedenkplaats kan achteraf een boek worden gemaakt. Zo heeft u een herinnering voor altijd, inclusief rouwkaart, foto’s, condoleance-berichten en eventueel ook de teksten van de sprekers tijdens de uitvaart.

Meer weten over online condoleren?

Voor vragen kunt u contact met mij opnemen. Dit kan via het contactformulier of door het sturen van een email. Ook kunt u een kijkje nemen op de website van Memori.

Email ons

Stuur ons een email en we komen zo snel mogelijk bij u terug!

Niet leesbaar? Vernieuw tekst. captcha txt