Wat kost een uitvaart?

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. Er moet veel worden geregeld en een veelgehoorde vraag is; ‘wat kost een uitvaart?’ Het antwoord hierop is sterk afhankelijk van de wensen en de keuzes die worden gemaakt. Denk hierbij aan de locatie voor de opbaring en het type kist. Maar ook of de overledene wordt begraven of gecremeerd. Daarnaast zijn de locatie en catering voor de uitvaart van invloed op de kosten, net als rouwkaarten, bloemen en het vervoer.

Het is goed om te weten dat Uit Handen uitvaartbegeleiding geen financieel belang heeft bij uw keuzes. Ik heb geen contracten met leveranciers of uitvaartcentra, dus ik kan kiezen waar ik mijn diensten en producten inkoop.

Een waardig afscheid voor ieders budget, ongeacht waar u verzekerd bent.

Basiskosten voor een uitvaart

Mijn basistarief is € 1950,-. Hiervoor begeleid ik u vanaf het eerste contact tot en met de uitvaart. Natuurlijk kunt u ook na de uitvaart bij mij terecht met vragen.

Wat valt er onder de basiskosten?

Allereerst uitvoerig overleg en afstemming met de nabestaanden. Door alles goed te bespreken kan ik de uitvaart, samen met u, zo goed mogelijk vorm geven. Een waardig afscheid dat bij de overledene en de nabestaanden past. U ontvangt een overzichtelijk kostenoverzicht en ik maak een gedetailleerd draaiboek voor de dag van de uitvaart. Ook begeleid ik u bij het opstellen van de rouwkaart, rouwadvertentie en dankkaarten. De afstemming met de uitvaartlocatie en de begraafplaats of crematorium verzorg ik voor u en een paar weken na de uitvaart hebben we een afrondend gesprek.

Wat ik verder uit handen neem

 • De aangifte van overlijden bij de gemeente en het opvragen van de overlijdensakte en het verlof tot begraven/cremeren.
 • De verzending van de rouwkaarten (exclusief portokosten).
 • Het samenstellen en printen van liturgieën.
 • Het bestellen van bloemen.
 • Het regelen van het vervoer voor de overledene en indien nodig, voor de nabestaanden.
 • Het innen van de uitvaartpolis.

De taken voer ik uiteraard uit na overleg met u. Misschien zijn er wel dingen die u zelf wilt doen, hiervoor is ook ruimte. Ik sta open voor alle wensen en zal zelf ook ideeën aandragen als dat nodig is. Uiteraard help ik ook graag met de uitvoering daarvan.

Mijn basistarief is inclusief reistijd en gereden kilometers tot een totaal van 125 km (hierboven reken ik  € 0,30 per km).

Laatste verzorging

Het is mogelijk om als nabestaande zelf bij de laatste verzorging van de overledene te helpen. Denk hierbij aan wassen en kleden. Dit kunnen we dan samen doen. Als dat niet mogelijk is, besteed ik de laatste verzorging uit.

Kosten gedeeltelijke begeleiding van een uitvaart

Misschien wilt u veel dingen zelf doen en heeft u mijn hulp maar deels nodig. In dat geval kan ik u ook op uurbasis begeleiden. Ik reken dan € 75,- per uur. In goed overleg bespreken we wat u wilt doen en welke taken ik op mij neem.

Wat kost een uitvaart verder?

De totale kosten voor een uitvaart liggen globaal tussen de € 4.000,- en € 8.000,-.
Door speciale wensen kunnen de kosten hoger uitvallen. De grotere kostenposten zijn bijvoorbeeld;

 • De huur van de locatie voor een afscheidsdienst.
 • De huur van de locatie en de catering voor de condoleance of informeel samenzijn.
 • De begrafenis (het begraven en het evt. kopen van een graf).
 • De crematie.
 • Een advertentie in een dagblad.
 • Een bijzondere kist.

Kostenoverzicht voor iedere uitvaart

Tijdens ons eerste gesprek bespreken we de wensen van de overledene en die van de nabestaanden. Na dit gesprek maak ik zo snel mogelijk een kostenoverzicht. Zo heeft u vooraf een beeld van wat de uitvaart kost.

Ongeacht waar u verzekerd bent

U bent vrij om de uitvaartbegeleider te kiezen die u wenst. Ook als u een uitvaartverzekering heeft. Twijfel dus niet om contact op te nemen met Uit Handen Uitvaartbegeleiding, waar u ook verzekerd bent. Ik kan de polis voor u innen, als u dat prettig vindt.

Vragen over de kosten van een uitvaart?

Voor alle vragen over basiskosten, extra kosten of gedeeltelijke begeleiding kunt u contact met mij opnemen. Ook kan ik bij u langskomen voor een gratis en vrijblijvende kostenanalyse.

Email ons

Stuur ons een email en we komen zo snel mogelijk bij u terug!

Niet leesbaar? Vernieuw tekst. captcha txt