Uitvaart Vlaardingen

Voor het begeleiden van een uitvaart in Vlaardingen kunt u terecht bij Uit Handen uitvaartbegeleiding. Dit geldt voor zowel begrafenissen als crematies.

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Juist in deze verwarrende periode moet er van alles worden geregeld. Dan is het fijn als u begeleid wordt door iemand die de tijd neemt, die advies geeft maar ook ruimte biedt aan eigen inbreng.

Mijn eerste ervaringen als zelfstandig uitvaartbegeleider deed ik op in Vlaardingen en Maassluis. Dit komt omdat degene met wie ik mijn bedrijf startte uit deze omgeving komt. Ik ben weliswaar gevestigd in Bleiswijk maar ik heb al veel uitvaarten in Vlaardingen en omgeving verzorgd.

Begrafenis Vlaardingen

In Vlaardingen zijn twee gemeentelijke begraafplaatsen en er is een Joodse begraafplaats.

De gemeentelijke begraafplaatsen zijn Holy en Emaus. Begraafplaats Holy is sinds de jaren zeventig in gebruik. Er is een aula en een kleine condoleanceruimte. Naast de begraafplaats staat een particulier rouwcentrum waar ook diensten en condoleances kunnen worden gehouden.

Emaus bestaat sinds 1823 en heeft ook echt de sfeer van een oud kerkhof. Er staan monumentale grafstenen en prachtige oude bomen. De oorspronkelijke gebouwen zijn gerenoveerd en geschikt voor een intiem afscheid in kleine kring.

Begraafplaats Emaus

Begraafplaats Emaus

Begraafplaats Holy

Begraafplaats Holy

Crematie Vlaardingen

Als er wordt gekozen voor een crematie moeten bewoners van Vlaardingen uitwijken naar een andere gemeente. In Vlaardingen is geen crematorium, in een aantal omliggende steden wel. De dichtstbijzijnde crematoria zijn in Schiedam, Maassluis en Rotterdam. Ik werk onafhankelijk en verzorg dus crematies in alle omliggende plaatsen.

Afscheidslocaties Vlaardingen

Vlaardingen heeft een redelijk nieuw uitvaartcentrum met 24-uurs kamers, een aula en een ‘café’. Dit uitvaartcentrum is onderdeel van Uitvaartcentrum Matrice uit Schiedam.

Als onafhankelijk uitvaartbegeleider heb ik geen afspraken met bepaalde locaties. Hierdoor kan ik overal terecht voor een uitvaartdienst, een informeel afscheid of een condoleance. Ik kan u uiteraard wel adviseren en het is altijd mogelijk om voorafgaand aan een uitvaart in Vlaardingen een locatie te gaan bekijken.

Wilt u liever niet in het rouwcentrum blijven voor het samenzijn na de uitvaart? Er zijn in Vlaardingen meerdere mogelijkheden voor een informele condoleance. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant of partycentrum. Misschien heeft u zelf wel een mooie locatie op het oog.

Uitvaartcentrum Matrice

Uitvaartcentrum Matrice

Wat kan ik betekenen?

Graag sta ik u in de verdrietige tijd na een overlijden ter zijde. Mijn doel is om er voor u te zijn, naar u te luisteren en u te helpen bij het maken van beslissingen. Mijn passie is om, samen met u, de uitvaart van uw dierbare zo mooi en persoonlijk mogelijk te maken. De wensen van de overledene en nabestaanden staan hierbij centraal. Mag ik uw praktische zorgen ‘uit handen’ nemen als het moment daar is? Lees hier meer over mij.

Samen voor een uniek afscheid

Na het overlijden van uw dierbare bespreek ik met u de gehele gang van zaken rond de uitvaart. Dat hoeft niet allemaal op één dag. Ik denk mee en, waar nodig, geef ik advies. Ik werk niet vanuit ‘zo als het hoort’ maar vanuit ‘wat is er mogelijk’. Samen bekijken we de mogelijkheden voor een gedenkwaardige uitvaart in Vlaardingen of in de omgeving. Ik denk mee over de mogelijkheden voor opbaren, afscheid nemen en begraven Lees hier meer over mijn werkwijze.

Direct contact of kennismakingsgesprek

Bij een overlijden kunt u mij dag en nacht bellen. Dit hoeft niet direct, u mag hier rustig de tijd voor nemen. We spreken samen af wanneer ik langs kom. Dit kan meteen zijn, maar ook op het moment dat andere nabestaanden er zijn.

Heeft u andere vragen? Of stelt u een geheel vrijblijvend persoonlijk gesprek op prijs? Dan kunt u mij overdag benaderen. Ook kunt u een e-mail sturen of het contactformulier op de website invullen.

Voorbereidingsformulier

Het is mogelijk om uw wensen vast te leggen in een voorbereidingsformulier. Dit kan een goede voorbereiding zijn op een naderend afscheid, wat veel rust geeft. Ook voor nabestaanden is het prettig te weten wat u graag zou willen, als het zover is. De informatie op het formulier is niet bindend, u kunt hier altijd weer van afwijken.

Een ingevuld voorbereidingsformulier kunt u het beste op een veilige plek bewaren, waar uw nabestaanden het kunnen vinden. Daarnaast kunt u een kopie naar Uit Handen Uitvaartbegeleiding sturen, zodat ik het kan bewaren voor uw nabestaanden.

Uitvaart Vlaardingen, persoonlijk en uniek.

Vaak is er voor een overlijden al besproken of de persoon waar het om gaat begraven, of gecremeerd wil worden. Wanneer dit niet het geval is zal ik u adviseren en met u meedenken om ervoor te zorgen dat het een afscheid wordt dat bij u past. Hierbij bespreken we alle mogelijkheden en opties. Zo zorgen we voor een persoonlijke uitvaart, passend bij de wensen van de nabestaanden en de overledene. Ik heb contact met alle afscheidslocaties in Vlaardingen. Of er nu gekozen wordt voor begraven of cremeren, ik neem alles voor u uit handen en we zorgen samen voor een uniek afscheid.

Het maakt niet uit waar u verzekerd bent

Ik verzorg uitvaarten en crematies in Vlaardingen en omgeving voor iedereen. Waar u ook verzekerd bent, u bent altijd vrij om te kiezen voor een uitvaartverzorger waar u zich prettig bij voelt. Indien gewenst, kan ik ook de polis voor u innen.

Neem dus gerust contact op, ongeacht welke verzekering u heeft.

Email ons

Stuur ons een email en we komen zo snel mogelijk bij u terug!

Niet leesbaar? Vernieuw tekst. captcha txt