Crematie Bleiswijk

(gemeente Lansingerland)

Een crematie is, evenals een begrafenis, omgeven door diverse rituelen. Rituelen helpen om op een mooie manier afscheid te nemen van uw dierbare. Veel mensen denken bij rituelen aan ingewikkelde, al dan niet, kerkelijke gebruiken. Maar rituelen zijn eigenlijk gewoon handelingen die je kunt doen om de uitvaart persoonlijker te maken, zoals het met elkaar sluiten van de kist. Maar ook kaarsen aansteken rondom de overledene, het dragen van de kist door familie of vrienden en het voorlezen van een gedicht zijn rituelen. Deze handelingen kunnen het rouwproces positief beïnvloeden, omdat je als nabestaande bewust bezig bent met afscheid nemen. Hoe u dit precies wilt doen, is helemaal aan u.

Uit Handen uitvaartbegeleiding

Mijn naam is Marjo van der Schoor van Uit Handen uitvaartbegeleiding en ik help u bij het bedenken en uitvoeren van de rituelen. Maar uiteraard help ik u ook met alle andere zaken die na een overlijden op u afkomen. Vanaf het moment dat u mij belt tot en met de uitvaart (en ook daarna) kunt u op mij rekenen! Persoonlijk en betrokken begeleid ik u zodat we samen een zo mooi mogelijk afscheid kunnen voorbereiden. Ik denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden. Overal is een oplossing voor. Lees hier meer over mijn werkwijze. Wilt u de afscheidsplechtigheid niet in een kerk of aula? Samen kijken we welke andere locaties er geschikt zijn. De crematie zelf vindt natuurlijk wel bij een crematorium plaats. Vanuit Bleiswijk is crematorium Hofwijk in Rotterdam goed bereikbaar.  Maar er zijn ook mooie crematoria in Den Haag, Gouda en Maasluis.

Tussen overlijden en de uitvaart

In de periode tussen het overlijden en de uitvaart kan de overledene opgebaard worden om persoonlijk afscheid te nemen. Dat kan thuis, maar ook in een uitvaartcentrum in Lansingerland of omgeving. Het is soms prettig om even alleen te zijn met de overledene voor de uitvaart; om een kaars aan te steken, nog even het gezicht te zien of om de laatste woorden toe te fluisteren.

Voordat de overledene wordt opgebaard, wordt hij of zij eerst verzorgd. Wilt u zelf helpen bij de verzorging (wassen, scheren, haar in model brengen, make-up opdoen etc.) dan is dat mogelijk. Ook kunt u helpen met aankleden. Wilt u niet helpen, maar heeft u wel ideeën aangaande de verzorging, geef dat vooral aan. Samen zorgen we er zo voor dat de overledene zo mooi en ‘eigen’ mogelijk wordt opgebaard.

Kennismakingsgesprek voor een uitvaart

Op mijn website vindt u uitgebreide informatie over de vele mogelijkheden die Uit Handen uitvaartbegeleiding te bieden heeft. Heeft u vragen of stelt u prijs op een geheel vrijblijvend persoonlijk gesprek, dan nodig ik u bij deze uit hiervoor een afspraak te maken.

Uit Handen uitvaartbegeleding is dag en nacht bereikbaar op 06-12709031.

Wat kost een uitvaart
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Email ons

Stuur ons een email en we komen zo snel mogelijk bij u terug!

Niet leesbaar? Vernieuw tekst. captcha txt