Crematie Bleiswijk

(gemeente Lansingerland)

Een crematie is, evenals een begrafenis, een definitief afscheid. Afscheid van een dierbare. Voorafgaand aan de crematie of begrafenis is er vaak een dienst of plechtigheid. Voor naasten is dit een gelegenheid om, samen met familie en vrienden, het leven van de dierbare te herdenken. Dat herdenken en ‘de laatste eer bewijzen’ is een belangrijk onderdeel van het rouwproces. De dood van een dierbare blijft natuurlijk verdrietig, maar een goed afscheid helpt wel om het verdriet te verzachten. Hierbij kunnen bepaalde rituelen (handelingen) helpen. Denk aan het samen sluiten van de kist, kaarsen aansteken, een gedicht voorlezen. Maar ook kleinkinderen die tekeningen maken op de kist, of het dragen van de kist door familie of vrienden. Zo zijn er tal van rituelen die het rouwproces positief beïnvloeden, omdat je als nabestaanden bewust bezig bent met afscheid nemen. Hoe u dit precies wilt doen, is helemaal aan u.

Uit Handen uitvaartbegeleiding

Mijn naam is Marjo van der Schoor van Uit Handen uitvaartbegeleiding en ik help u graag bij het bedenken en uitvoeren van de rituelen. Maar uiteraard help ik u ook met alle andere zaken die na een overlijden op u afkomen. Vanaf het moment dat u mij belt tot en met de uitvaart (en ook daarna) kunt u op mij rekenen! Persoonlijk en betrokken begeleid ik u zodat we samen een zo mooi mogelijk afscheid kunnen voorbereiden. Ik denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden. Overal is een oplossing voor. Lees hier meer over mijn werkwijze. Wilt u de afscheidsplechtigheid niet in een kerk of aula? Samen kijken we welke andere locaties er geschikt zijn. De crematie zelf vindt natuurlijk wel in een crematorium plaats. Vanuit Bleiswijk is het crematorium in Zoetermeer goed bereikbaar, evenals crematorium Hofwijk in Rotterdam. Maar er zijn ook crematoria in Den Haag, Gouda en Maasluis.

Tussen overlijden en de uitvaart

In de periode tussen het overlijden en de uitvaart kan de overledene opgebaard worden om persoonlijk afscheid te nemen. Dat kan thuis, maar ook in een uitvaartcentrum in Lansingerland of omgeving. Het is soms prettig om even alleen te zijn met de overledene voor de uitvaart; om een kaars aan te steken, nog even het gezicht te zien of om de laatste woorden toe te fluisteren.

Voordat de overledene wordt opgebaard, wordt hij of zij eerst verzorgd. Wilt u zelf helpen bij de verzorging (wassen, scheren, haar in model brengen, make-up opdoen etc.) dan is dat mogelijk. Ook kunt u helpen met aankleden. Wilt u niet helpen, maar heeft u wel ideeën aangaande de verzorging, geef dat vooral aan. Samen zorgen we er zo voor dat de overledene zo mooi en ‘eigen’ mogelijk wordt opgebaard.

Kennismakingsgesprek voor een uitvaart

Op mijn website vindt u uitgebreide informatie over de vele mogelijkheden die Uit Handen uitvaartbegeleiding te bieden heeft. Heeft u vragen of stelt u prijs op een geheel vrijblijvend persoonlijk gesprek, dan nodig ik u bij deze uit hiervoor een afspraak te maken.

Uit Handen uitvaartbegeleding is dag en nacht bereikbaar op 06-12709031.

Wat kost een uitvaart
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Email ons

Stuur ons een email en we komen zo snel mogelijk bij u terug!

Niet leesbaar? Vernieuw tekst. captcha txt